Kuchyně pro Vás v krásném prostředí na okraji Prahy

moderní kuchyně

Kuchyně jen v moderním provedení

cz en de ru



Zkonzultujte novou kuchyň s odborníkem – ušetříte!

 

Za odbornou konzultaci či práci architekta si sice zaplatíte, ve výsledku ale ušetříte. Profesionál vám nabídne více alternativ, rozmluví nesmyslné požadavky, a na první pohled vidí, zda kuchyň „ladí“ či „neladí“.

 

S čím vám pomůže odborný konzultant a architekt?

S výběrem vhodných materiálů v různých cenových relacích a od různých výrobců. Konzultant vám nesmí nic vnucovat ani upřednostňovat, měl by ale vědět, které materiály jsou nyní „v kurzu“, které jsou nejodolnější či nejvýhodnější vzhledem k poměru cena/kvalita, a v neposlední řadě by měl mít jasnou představu o tom, co se hodí zrovna do vašeho domu či bytu vzhledem k celkové koncepci. Že do ultramoderního obýváku s plastovými židlemi a ocelovými prvky nepatří čistě dřevěná rustikální kuchyně ví i zákazník, že lze dřevěnou kuchyni opatřit vhodnými doplňky (ocelové úchytky dveří, specificky upravená pracovní deska), a tím zákazníkově představě vyjít vstříc, ví zase konzultant.

 

S výběrem vhodného obložení, např. typů kachliček či jiné keramiky. Některé ladí barevně, drží se na nich ale nečistoty a páry. Keramické obklady se proto dnes nejčastěji nahrazují tvrzeným sklem.

 

S grafickým návrhem, který bude mít hned několik variant včetně barevného rozvržení. Kromě vašich striktních představ (zamilovanost do U kuchyně) vám nabídne i svou představu, která se může ukázat pro daný prostor vhodnější.

 

 

 

Grafický návrh musí mimo jiné řešit otázku osvětlení prostoru. Ne vždy je v kuchyni velké okno, dořešit je potřeba i další osvětlení linky.

 

 

Plány vaší kuchyně má v počítačovém programu zanesené, pokud za pár let budete chtít cokoliv pozměnit, bude vědět, jaké  materiály byly jakým způsobem použity. Další úpravy budou snazší.

 

Zpracuje a připraví instalační plány pro stavební firmu. V případě jakýchkoliv nesrovnalostí je připraven odpovědět laické dotazy, i dotazy instalační společnosti ohledně vývodů elektřiny, vody či kanalizace.

 

 

Konzultant se může účastnit i samotného předání montáže, dává tím na srozuměnou, že si za svým návrhem stojí, a že je pro něho prioritní výsledek, ne jen jeho část práce.

 

 

S ergonomikou celého prostoru. Výběr kuchyně, která „padne“ do vašeho kuchyňského koutu, to nekončí. U mnoha předem sestavených kuchyní se zákazník může setkat se základními nedostatky, které mu práci při vaření rozhodně neusnadní. Egonomie – tedy optimalizace lidské činnosti - je při výběru kuchyňské sestavy zásadní, přesto jí mnozí nepřikládají takovou váhu, jakou zasluhuje. Představa, že jeden krok či shyb navíc „nás nezabije“ je lichá – nač vynakládat zbytečné úsilí tam, kde si s původním návrhem mohl pohrát šikovný návrhář?

 

Nejčastější chyby v ergonomii kuchyní

 

Dřez je umístěn příliš daleko od myčky. K přenášení je zapotřebí učinit krok, nádobí kape na zem a podlaha se stává kluzká. Vedle dřezu chybí místo na odkapávání nádobí.

 

Skříňky jsou nevhodně umístěny tak, že otevření jedné částečně znemožňuje či znesnadňuje otevření druhé.

 

Velikost pracovní plochy je nedostatečná pro pohodlné vaření.

 

Digestoř je umístěna buď příliš nízko – k připravovaným pokrmům se dá obtížně dostat, nebo příliš vysoko – odsávání par není kvůli nekvalitní digestoři optimální.

 

Digestoř není umístěna na míru zákazníkovi a jeho výšce, ale podle předem daných parametrů.

 

Máte pracovní desku příliš nízko nebo vysoko? A co skříňky a další dispoziční řešení?

 

 

Sporák je umístěný v rohu kuchyně – bez ohýbání a natahování se k němu nelze pohodlně dostat.

 

Mezi mycí a varnou zónou není dostatečný prostor.

 

Mycí prostředky jsou uskladněny společně s potravinami či nádobím, protože jinde na ně není místo. Chybí úložné prostory nebo jsou chybně rozmístěny.

 

Nedostatek elektrických zásuvek či jejich nevhodné rozmístění. S tím, kam zapojíte všechny kuchyňské roboty, si nikdo hlavu nelámal.

 

Manipulační prostor se jeví dostatečný jen do momentu, kdy kuchyň navštíví „prostorově výraznější“ osoba, která navíc např. otevře dveře od lednice. Pro více jak jednoho člověka není v kuchyni místo.

 

 






REKLAMA

Obrázek reklamy